HundkompisNågon valp blev det inte, men Gozzi har fått en kompis som inte kommer att äta upp hans mat, bocka på mattes uppmärksamhet, sno hans ben, leka i hans vattenskål, kissa på favorit Helge eller lägga sig på bästa sovplatsen.

Helgvila

Det är inte bara jag som varit ledig i helgen utan även Gozzi har haft avkoppling. Långpromenader, fotboll och så lite fotboll till och så bara det vanliga som hör till när man är hund.


Gozzi passar på att dricka lite ur Fabbesjön.

Långpromenader

Snö igår och regnblask idag. Som ni säkert redan vet så föredrar jag snö. Det är mycket jobb just nu men lite träningstillfälle hinner vi med. Två långrundor hann Gozzi med igår. Jimmie tog första rundan på nästan en mil och så blev det en nästan lika lång runda med Emmie, Andreas och mig. Emmie kom på förslaget att hon och Andreas skulle gömma sig och Gozzi leta. Emmie tog med min vante som skulle bli belöningen vid upphittandet. Jag fortsatte vägen fram medans E o A tog av in i skogen. Gozzi kollade lite konstigt på mig och undrade nog va de skulle ta vägen. Sedan vände vi och efter en stund så släppte jag där vi hade skilts åt och det tog inte lång stund innan min vante kom tillbaka något dreglig och en överlycklig hund som stussade av glädje. Gozzi älskar att leta upp familjemedlemmar.

Idag ligger han i sin korg och det är inte utan att jag förstår att han inte är sugen på att gå ut så länge det regnar.

 
Gozzi nosar runt vid sjökanten

Lite träning

Att gömma saker i trädgården är ju enkelt när man inte har så mycket tid för annan träning. Gozzi sitter och väntar vid ytterdörren medan jag gömmer allt från vantar till leksaker. Oj vad det nosas och letas i alla hörn. Så avlämnas grejerna med högt buren svans. Men det ser nog lite roligt ut när jag springer runt i trädgården kors och tvärs för att det inte ska vara för enkelt för Gozzi att hitta. Ibland lägger jag ner saken men plockar upp den igen och så släpar jag den lite och så kan det ju hamna något över som lite grenar eller löv. Ibland släpar jag runt en dummy med fasanextrakt på i trädgården och det tycker Gozzy luktar gott.

Va jobbigt det är att vänta. 


Kurragömma

Men, är det inte Gozzi som tittar fram bakom trädet?


Tillyvalpar

Fint väder är lika med att ta ut valpar på gräsmattan. Så en runda med Nikon och Gozzz i släptåg traskade vi bort till Tina. Tilly är inte leksugen ännu så Gozzi fick ligga kvar på framsidan. Så bars valparna ut, Tina och jag låg sedan på magen för att få till lite valpbilder. Att lära sig namn på valpar är inte det lättaste, för den ena gången heter de något och nästa gång något annat. Men nu så har jag kommit på egna namn.


Lite dumt ställe att gömma sig på.Nostvättning.


Blekingemästare.


Första spår träningen.


Alla får lära sig att hjälpa till.


Öronmärkning


Träning

Solen sken och vi gav oss iväg för att träna och ta lite foto på Gozzi som Ali kunde ge till valpköparna. På väg till ängen stannade vi och pratade lite med min pappa. Ja va hände då, solen gick i moln. Träningen gick jättebra och Gozzi var lyhörd och villig att kämpa. Men med fotograferingen gick det sämre. Snygg hund blir snyggare med lite solljus på. Men några bilder blev det allt. Sitter nu vid datorn och kollar ut på solen som skiner, ja,ja.  
Rengöring inför spårträning


Gozzi smyger på änderna


Kissepaus


Spårpinnepil

Kul att komma igång med träningen. Man blir lite mera taggad när solen tittar fram, även om man tränar något litet varje dag. Nu måste jag föröka ta mig i kragen och träna med visselpipa igen. Förra gången vi tränade in de olika signalerna så gick det jättebra. Men så sa någon att jag tränat in fel signaler. När jag då skulle ändra så det blev rätt, så var det någon annan som sa att det kunde vara som innan. Då tappade jag sugen. Men idag när min röst saknades så märkte jag hur bra det skulle vara med visselpipan. Så det är bara till att på det igen.

Man gör så gott man kan;-))

Gozzibarn

Idag fick jag nya bilder på Gozzibarnen. Ali berättade att de två valpar hon själv valt att behålla heter Tetra och Darcy.


Det ska bli kul och följa de små Gozzibarnen i deras nya familjer framöver.

Gozzi blev glad när jag hämtade honom idag. Han har luktat och luktat på mina kläder, så jag känner mig rätt så avslöjad var jag varit. Jag tror att Gozzi gillat en hund till i familjen, han så väl som jag så är vi sällskapssjuka. 

Tack Annelie och Andreas för att ni passade Gozzi när jag var i Stockholm och hoppas ni inte blev allt för avskräckta av hans smitning. Jag ska ha bättre pli på honom till nästa gång.
;-) 


Alby i Tyresö

Vilka galna hundar det bor här. Annica och jag har gått en lång skön promenad med hundarna idag på Alby fritidsområde i Tyresö. Hundarna fick vara lösa och Ella sprang som en tok medans Ronja dödade alla snögubbar och snöklot som barnen gjort.

Snöklotsmarodören Ronja.


Ella sprang som en tok. Eller lekte hon inte nudda mark med sig själv.


Ha ha.... jag hittade er.

Nu ligger alla vovvar och sover efter allt bus och stoj. I morgon åker jag hem till min Gozzi och så blir livet som vanligt igen. Men det har varit så underbart att vara här hos Annica och Yngve o alla goa hundar.

Vill ha!!!!!!

Balder är inte bra för mig, han skulle kunna göra mig till tjuv. Vilken liten goding.

Kloklippardax.


Bergsbestigning.


Sysslolös! Finns inte i valparnas värld.

Snart är det dax för långpromenad med Fina, Ella och Ronja. Skönt att det slutat snöa nu. Men var är solen?


Syns senare :-))


Smitaren

Straffet för att jag åkte till valparna och goza var att smita. Annelie ringde kl 13.00 och berättade att gozzi hade dragit som en avlöning. Min första tanke var" stackars Andreas" han kommer aldrig att passa Gozzi mera. Det har ju varit så bra att veta att Gozzi haft sitt andra hem hos  Annelie och Andreas. Jaha vad göra, jag i Stockholm Gozzi i Resbymåla. Is i magen, lätt va. Men jag hoppades på att de skulle lösa sig och det gjorde det. Andreas ringde och sa att Gozzzi hade blivit lämnad av någon. DUMMA HUND. Här är det bara bra, med mycket valpgoz och hundsnack.


Slörp slörp slörp.........


Gozzis syster "Ella"   kortet tagit på Notholmen idag.

Mamman till valparna, Gozzis syster "Ronja" .     

 

Gozzis mamma "Fina" som är mormor till valparna.
Foto: Lotta Törnström


Nu är alla klor fixade och valparna har fårtt mycket goz, sover nu gott i sin korg och längtar till morgondagen då vi ska fortsätta att leka, goza och mycket annat.

Sov Gott!


Kalmarlek

Idag när vi kom till Annelie gick vi en långrunda och det va riktigt gott väder ute. Annelie berättade att hon hade pratat med grannen och att hennes hund gärna ville leka lite med Gozzi om det gick bra. Så när vi kom tillbaka från promenaden så gick vi inom grannens och sa att hon kunde komma bort  med vovven så kunde Gozzi och hon få leka på ängen.  Holly var en stor tjej på runt 55 kg, så Gozzi såg liten ut med sina 33 kg.


Eftersom Gozzi ska vara hemma hos Annelie och Andreas i två dagar så blir det mera lek nu i veckan.


Matte ska svika mig.

Min matte ska åka ifrån mig för att titta på små nerkissade, vällingkladdiga, svartprickiga Grosser Monstervalpar i Stockholm. Fattar inte vad det kan ge, när en långpromenad med trevliga träningsinslag med mig finns inom närmare räckhåll. Jag har funderat på hur jag ska kunna stoppa detta. Inatt kom jag på det.....
Jag bad min vän Tilly om hjälp. Vi har tränat hela morgonen.

Foto; www.tillyhills.se

Om jag spelar döööööööööööööööööööööd så kan hon inte lämna mig!!!!!!!


Balder

Denna lilla sötnos ska jag få äran att gosa med i två dagar. På måndag åker jag med flyget till Stockholm för att träffa Gozzis systers valpar som blir 6 veckor på söndag.  Nu när det inte blir någon resa till England för att träffa Gozzis valpar så håller jag mer än gärna tillgodo med systerbarnen. Fick mail från gozzibarnen idag och alla valparna är tingade utom två som Ali själv ska behålla för avel. Med tanke på att hon redan har 10 stycken innan så är två mer eller mindre inget, märks knappast, 10 eller 12. Men framöver bler det en resa till Ali och vi har även planerat att låta en av Alis tikar para sig med Gozzi igen och då ska vi få tillökning i vår familj. Det ser jag fram emot.


Balder fem veckor, så söt så man ....... har Gozzi varit så liten.

Gozzi får vara i Kalmar medan jag åker till Stockholm. Andreas är ledig från jobbet så det passade ju bra.

Tillyvalpsötnosar

Oj vad vi har grejat idag. Två långrundor har vi hunnit med. Den ena rundan slutade i en valplåda, medans Gozzi satt vakt utanför huset. God fika fick jag oxå och så hann jag med en runda till i valplådan innan Tillys matte fick släpa ut mig. Tilly gick en lång omväg idag för att slippa Gozzi, hon är nog inte sugen på lek och bus. (Men Gozzi är.)
Naturligtvis fick Nikon följa med.


Så mjuka och gosiga.


Syskonkärlek


Kan man få sova igen?


Valpen till vänster var min favorit idag.

Björkbarksgömma

En liten bit falukorv blev till en rolig sökstund för Gozzi idag. Gozzi fick sitta kvar inne medans jag klämde fast små korvbitar i björken som finns på baksidan av tomten. Sedan var det bara till att hämta hund och ta fram Nikon, ja så hade han och göra en stund (trodde jag). Va gör man inte för en korvbit.

En av bitarna som jag klämde fast i barken en bra bit ovan mark. Hihi....


Luktsinnet är det inget fel på.....


..smakar gott gör det me.


Spårträning

Är det något som Gozzi gillar så är det att spåra. Nästa gång vi kommer till Annelie så ska vi träna spår. Kul om man har någon att jobba med. Idag så var det mest på skoj som jag lät Gozzi följa efter W på skogspromenaden. Men lite bilder blev det, vädret var ju som vanligt inte det bästa men kul hade vi.


Här blir nog bra om jag går in....


..över stock och sten...Gozzi kommer aldrig att hitta mig.


Hittad, lätt som en plätt.

Svansjön

Kolla vilka små fina stekar jag har fått korn på.


Fotbollsflört

Så har solen visat sig och det är ju helt underbart. Helgen har gått i jobbets tecken och det har bara blivit lite träning på hemmaplan. Igår var vi på fotboll och medans jag kollade boll kollade Gozzi in en liten söt tjej.


Söt lite vovve som gärna hade velat leka med Gozzi.

RSS 2.0