Inlåst

Då var grinden färdig som gör att Gozzi inte kan springa ut och kolla läget på andra sidan häcken utan lov.När vi går vindkraftsrundan så brukar vi stanna för att kolla på kossorna.


Gozzi håller föredrag om vad som händer i Egby.

:-))

Ny bostad

För första gången i mitt liv ska jag bo i husvagn. Jag har sovit i tält, lägenhet, stuga, torp, villa, ute och i bilen, men aldrig i husvagn. Jag håller på att kolla om det finns någon bra spanplats, så man kan ha koll på läget.:-))

På span

Medans matte fotografera blommor kollar jag efter harar.

Grattis SnyggGozzi på 5-års dagen

Den 15/7 2004 föddes det en liten valp på Ugglevägen. Matte och husse var lite oroliga för den lilla valpen som vägde enligt dem mindre än de andra. De tittade på varandra och undrade hur de skulle kunna lämna denna lilla valpen ifrån sig. Veckorna gick och den lille valpen växte och han fick till att börja med heta Nutten. När fem veckor gått hade alla valpar blivit tingade, utom just lille Nutten. Matte och husse hade bestämt sig för att behålla en valp men det skulle vara en tik. Det var då jag kom in i bilden. Jag ringde till Annica och undrade om hon möjligtvis hade någon valp kvar och med någon viss tvekan i rösten sa hon att de hade en kvar. Hon skickade en bild till mig och visst var han söt den lille gossen, men jag tycke han var för ljus. Jag ville ha en mörk valp. Min kompis Tina sa att han kommer att mörkare med tiden. Tänk va rätt hon hade. Efter någon vecka så ringde jag till Annica och sa att jag ville ha valpen, A o Y hade vant sig vid tanken att den lille Nutten nu skulle flytta.
Då kom dagen när Annelie och jag fick träffa "kärt barn med många namn" Nutten, Gutten, Gossen, Garp och så då Gozzi. Vilken sötnos, men inte var han liten och nu är han nog störst av alla valparna.
ETT STORT TACK till A o Y för att det var just jag som fick köpa den lille valpen.


Gozzi kom på andra plats i en fototävling.

När jag frågade den blivande 5-åringen igår vad han önskade sig på födelsdagen blev svaret. Öland, MF(mattefritt) och några löptikar. Öland och MF kunde jag gå med på, men inte några löptikar. Eftersom nu Gozzi är rätt så sällskaplig av sig så blir det nog bara Öland som erbjuds.

Grattis till Gozzis syskon på 5-års dagen och hoppas ni får en bra dag.

:-))

VÅRÅSEN´S XTRAFINA

Då var dagen här då Gozzis mamma Fina skulle lämna sin familj för att bli en ängel. Annica och Yngve fick bara ha henne tills lån den sista tiden då de vetat att Finas sjukdom bara kunde sluta med dödlig utgång. Men de fem veckor som de trodde att det skulle ta innan Fina lämnade oss har blivit många fler. Fina har hunnit med att vara på Öland, hon har seglat och varit ute på jakt med sin dotter och hon var så pigg att hon kunde bada och simma dagen innan hon fick somna in. Redan på morgon märkte A och Y att det var något som inte stod rätt till med Fina. De hade bestämt sedan tidigare att Fina själv fick visa när dagen var D. Yngve fick bära Fina till bilen, Hon vilade sitt huvud mot Y`s axel och Annica såg i Finas ögon att hon var tacksam att slippa lida. När de kom fram till Bagarmossen så fick Fina en avslappande spruta med lite sömnmedel i. Fina somnade sedan in i famnen på sin matte och husse som varit tryggheten i hela hennes liv.
Men Fina lever vidare i våra tankar och i våra Xtra Fina barn och barnbarn.


Fina håller på att slicka av vattnet på sin dotter Ella efter badet. Kortet är taget då jag var hos Annica o Yngve Maj 2009.

Fina hann bli 11 år och hon har fått en kull med valpar, tre tikar och tre hanar. I morgon är det fem år sedan de små liven kom till värden.

Jag skickar en kram till Familjen Åström och Gozzi skickar med en nospuss till sin syrra och om hon skulle tycka det blir tomt nu så är hon välkommen att busa med brossan.

KramLöptikar

Är det något som Gozzi gillar mer än harar så är det löptikar. Min kompis ringde idag och undrade om jag möjligtvis hade sett hennes tik. Men vi har ju sovit i stan i natt, så just den löptiken har vi inte sett. Men det kryllade av andra tikar, hela stan är full av löptikar.
Just nu sitter det en löptik utanför dörren. Vi åkte till Öland i dag på fm, nu ikväll så kom killarna i och sa att det sprang en hund utanför, nu springer den inte längre utan sitter snällt och väntar på att Gozzi ska smita ut. Men det blir inget av med det.


Ett svalkande bad kan hjälpa.

Vi får hoppas att ägaren saknar sin hund så att vi vågar oss ut i morgon.
:-))

Massor av bad

Gozzi tycker det är så roligt att få bada med barnen, han springer fram och tillbaka. Han ser ut som om han hoppar på en studdsmatta, när han springer i vattnet. Barnen håller på att skratt på sig. Tur att han gillar vatten nu när det är så varmt ute.
Idag när barnbarnen åkt hem så passade vi på att gå en långrunda. Man kan ju inte bli annat en stolt. Varje gång (4) det hoppade fram en hare på vägen började Gozzi gå bakom utan gnäll och pip. Det är så skönt när det fungerar, då gör det inget om det kommer ett bakslag ibland.

:-)

RSS 2.0