Vakthund

Ikväll när vi var ute och gick så kom det en kille hoppade emot oss, säkert inte hans avsikt, men den stora snövallen som fanns mellan honom och mig gjorde att han missbedömde sitt hopp och det kunde upplevas som om han skulle hoppa på oss. Jag har nog aldrig sett någon som kunnat vända i luften, för det var just vad han gjorde eftersom Gozzi visade gaddarna och skällde till, killen blev dörädd. Vilken vakthund jag har, kan vara bra att veta ifall någon skulle få för sig att hoppa på mig när man är ute på kvällen.

Det sägs att Grosser Munsterländer är en ulv i fårkläder

:-))

Bakom

Träningen jag lovade Gozzi som skulle bli av idag uteblev. Snöstorm och blåst satte stopp för den. Han klarade sig inte undan ändå på sätt och vis för han har fått gå bakom på alla våra promnader. "Alla", låter som vi varit ute hur många gånger som, inte mera än nödvändigt kan jag intyga. När vi var ute vid middagstiden så kom jag knappast inte fram pga av all snö och blåst. Där av Gozzis bakom-träning, man ville ju inte bli överaskad av andra han hundar bara dyker upp i denna snöyra.


Snygggozzi

:-))

Arbetspass

Idag tog vi en genomkörare på ängen, ett träningspass som Gozzi gillade. Han var så duktig och kämpade på, otroligt fokuserad. Kan det vara pga att jag stoppade ner hans bus-och-lek-pinne i fickan. När träningspasset var över så blev det mycket bus. Han sprang som en tok upp och ner för backen, snön yrde och Gozzi liknade mer ett snömonster än en pälsklädd jycke. Medan Gozzi busade runt så passade jag på att ta lite kort, för jag hade Nikon med ut i solgasset.


Här går det undan ner för backen....


.....och så upp igen....


.....akta dig matte....


...så måste man ju kolla lite....


...Gozzi smyger på de färska rävslagen

I morgon kör vi vidare med träningen, om det inte blir snökaos som de har varnat för.

:-))Budkavel

Idag när Gozzi och jag var ute på en runda så hittade han en pinne som låg på marken. Gozzi luktade länge på den, upp och ner och tillbaka igen. När han hade luktat igenom pinnen flera gånger så tittade han på mig. Ta pinnen, sa jag till Gozzi. Av märkena på pinnen att döma så hade någon annan jycke haft den i sitt gap innan på dagen. Han stod som om han funderade, sedan plockade han upp pinnen i munnen bar den med stolthet, så som just Gozzi kan se ut när han hittat något för honom av värde. Där gick han med sitt nyfunna kap i munnen. Omsorgsfullt la han den ifrån sig, kollade sig lite runt och så ställde han sig att kissa på den. Sedan gick han iväg som om inget hade hänt.
:-)

Barnbarn

Gozzi ska bli farfar. Här går det undan. Gozzi är ju bara 5½ år och redan farfar. Då kan man ju satsa på ett barnbarn nästa gång man vill ha valp.


Vilken snygg son han har, Gozzi

Då är det bara till att hålla tummarna och hoppas på att allt ska gå bra.

:-))

Långledig

Gozzi har haft långledigt från träning, nu räknar jag ju inte med vardagslydnaden. Men idag tog vi ett träningspass efter att jag vaknat. Nu ligger han helt utslagen och drömmer. Fötterna rör sig och jag hör morrande från hans strupe. Både låter och ser roligt ut.
Hoppas inte det är mig han drömmer om.


En av Gozzis valpar som snart är ett år. Blir man sugen eller?

Man kan ju bara hoppas att jag kommer att ha en Gozzivalp i framtiden. Skulle så gärna vilja ha en valp efter honom eftersom han har så många goda egenskaper.

:-))

Vilken kille han är Gozzi

Nio stycken av Gozzis valpar har kvalificerat sig till årets Cruft Show i England, de tar bara emot hundar som fått CACIB. SnyggGozzi har spridit sina gener till sina avkomlingar. Hur stolt kan man va då?
Ska be Ali (tikens matte) att skicka lite nya bilder på Gozzivalparna (som inte är några valpar längre) så kan jag lägga ut dessa på Gozzibloggen.


Han är inte bara snygg Gozzi, han har många andra goda egenskaper

:-))Gozzi på isen

När vi skulle ta oss till fotbollsträningen i helgen så bestämde vi oss för att gå över isen dit. Gozzi fick naturligtvis springa lös och springa är nog inte rätt ord för en Grosser Munsterländer. Att en hund bara kan ta så långa kliv och undan går det när de får sträcka ut. Det låg snö på isen så det var ju inte halt utan fullt fäste gällde. Passade på att träna lite också, (det har bara varit massa löptiksdofter på promenaderna) utan störningsmoment från tikar.


Gozzi tog ansvaret över målvaktsolas handske

:-))

Nyårsfirande

Vilken tur jag har som inte behöver åka till vildmarken under nyårsnatten. Gozzi är hel oberörd när det smäller och tjuter. Jag förstå att det måste vara jobbigt för stackars jycken som är rädd och inte vet vad som händer.
Kalla dagar och nätter gör att vattnet fryser och Gozzi vill mer än gärna ta sig en tur på isen. Vi får åka upp till sjön som barnen brukar åka på så får han ta sig en runda där.


Längtansfulla blickar ner på isen

Som sagt,
nytt år och nya möjligheter.
Hoppas att parningen tog på Gozzis syster Ella, för då blir det en tur till Stockholm i vår för att gosa bebbehundar.

Ha det så gott!
:-))

RSS 2.0