Fotbollshelg

Fredag fotboll, lördag fotboll, söndag fotboll, ja så har Gozzis helgen sett ut. Ingen träning bara lite smårundor mellan fotografering. Gozzi och jag har varit på Trion läger och fotograferat blivande proffs. Natten mellan lördag och söndag sov vi i tält och det gillade Gozzi. Barnen tyckte det var bra med en egen vakthund. Skönt att ha en hund som är med på lite av varje.


Springa är något som Gozzi också gillar.

:-))

Bollkoll

Här ligger Gozzi och kollar fotboll eller är det tikarna som drar uppmärksamheten till sig.:-)

Gozzi på hölasset

Medans jag fixade med höet passade Gozzi påatt kela med Viktoria.Att vänta är ju inte Gozzis starka sida, lite pip och gnäll blev det när väntan var för lång. Några bad och lite nosande fick råda bot på detta.Att få vara med gillar Gozzi, vad vi än hittar på så är han där svansviftande och lycklig. Det såg nog rätt så kul ut när detta ekipaget kom åkande i går när höet skulle till loftet.

:-))


Värmebölja

Matte njuter av det fina vädret, men jag vill bara ligga i vattnet.


Tänkte bara svalka av er lite :-))

Midsommar Gozzi


Vad gör man inte för att matte ska bli nöjd :-)

Gozzipromenad

Gozzi och jag åkte til stan för att lämna lite grejer till Dennis som skulle till solön. När vi ändå var i stan så gick vi en lång skön promenad, det var uppehåll från regn och solen tittade fram mellan fluffiga moln. 
Tanken var att ni skulle få se en bild men eftersom det inte går att ladda upp någon så får vi vara glada och nöjda ändå.
:)Djur på stan

Med hjälp av snyggGozzi kammade jag hem andra priset i kategorin "Djur på stan" i BLT:s fototävling. Det var 47 st som deltog i tävlingen. Så i morgon ska jag och Gozzi dra in till stan för att hämta vårt pris. Jag är så NYFIKEN.
Om ni oxå är nyfikna på hur bilden ser ut så kan man gå in på BLT:s kundtjänst för att kolla. 
Så jag säger grattis till Gozzi och så klappar jag mig själv lite på min axel.

Igår kväll så körde vi till Öland på en snabbtur. Bara jag säger Öland så hoppar Gozzi ut ur korgen och rusar till bilen. Idag passade jag på att ta lite lite kort på Viktoria när hon satt och gosade med Gozzi.. Gozzi har blivit så ompysslad av Viktoria idag, att han ville inte åka med mig hem ikväll. Efter mycket tjat kom han till bilen med blytunga ben.

:-)

Bebis

Gozzi har fått en ny kompis, men det vet han inte om ännu. Den lilla tjejen är bara 10 v så Gozzi får vänta någon vecka till innan de kan bekanta sig med varandra. Tindra är en lite beaglefröken som tillhör de engelska drevhundsraserna.

Beagletiken Tindra 10v.

Sally passar på att sola lite på söndagseftermiddagen. Det gäller att passa på medans solen är framme.

TokSally solar :-))

Värdens bästa Gozzi

Idag var det dax att utmana ödet. Vi tog oss ner till harstället och där tränade vi kontaktövning. Massor av fåglar som skriande flög fram och tillbaka, men Gozzi var koncentrerad på mig. Det dröjde inte länge innan första haren dör upp. Gozzi satt helt stilla tyst som en mus kollade lite på mig och lite på haren. Gozzi var lös och jag sa "stanna kvar", kopplet hade jag kvar i handen, ihoprullat till en bra kast boll. Jag gick två steg åt höger och då satte haren fart, men min duktiga Gozzi satt kvar utan pip och gnäll. Lyckliga matte lekte lite med Gozzi innan kopplet åkte på och vi gick hemåt i solgasset.

Bara en bakdel som drog denna gång.

Det gäller att inte ligga och fotografera blommor när hararna ploppar upp som svampar ur gräset.
:-)

Träning och tikbesök

Idag har Gozzi haft besök av en lite tik som kom in på tomten och började leka, Gozzi blev naturligtvis väldigt glad och visade upp sig. Tikens husse kom och hämtade sin hund och Gozzi tyckte det va synd att de inte fick leka en stund till. 
Men det var ändå dax för en promenad och lite träning för oss. Sedan somnade Gozzi så gott på gräset och jag fortsatte med mitt.


:-)

Gozzirundor

Träningen i dag fick bli under vår promenad på nilenstigen. Vi började med lite kontakt träning och sedan blev det uppletande av lite saker jag hittade i mina fickor. Min mobil som jag stoppade i en bajspåse, tändsticksask, vante och husnycklarna. Som tur var hittade han alla sakerna men vägrade plocka upp mobilen som jag stoppade i bajspåsen. Han markerade var och det fick jag nöja mig med. Husnycklarna bär han gärna omkring på om han får tillfälle så det var inga problem, jag tror att det är den lilla nallen som hänger på nyckelringen som han tycker om att bära på. Nöjda och glada åkte vi sedan hem och åt frukost. 
:-)Långpromenader

Fotboll, långpromenader och lite träning har helgen erbjudit Gozzi. Veckan som kommer ska jag lägga några personspår och lite sakuppletande. Gozzi älskar att spåra och leta upp saker som man råkat tappa. Träningen går jättebra och han hänger med på allt, har testat i nya miljöer och erbjudit honom lukttillfälle. Nu blir det Öland igen på onsdag och då ska vi träna inte-nosa-harspår igen. Jag kan inte fatta att det bara kan finnas så mycket harar på ett och samma ställe. Nu har de slagit höet och då kan ju hararna inte gömma sig i det höga gräset, så var man än tittar så sticker ett harhuvud upp. 

Efter ett träningspass kan det vara skönt att få svalka av sig.
:) 

Coola Gozzi

Ingen harjakt här inte, Gozzi sitter bara och spanar på Stockholmstikar.


:-))

Träningsdag 2

Efter att jag sovit och lagat mat så gick Gozzi och jag ut för att fortsätta vår träning. Vi var ute i två och en halv timme och Gozzis matte var mycket nöjd. Som belöning fick Gozzi bada och leka i ån. I morgon blir det Ölandsträning.
:)

Hårdträning inför sommarformen

Idag den 1/6 började Gozzis hårdträning. Något trött ligger han nu och fundera över vad som hände. Vid sista smitningen så bestämde jag att nu ska det tränas. Han har varit så duktig och lyhörd idag, men vi får se hur det blir när det gäller. Så på onsdag åker lina på och i harbacken ska det tränas tills Gozzi har förstått att några harar jagar vi inte utan lov. Nja, ska jag vara ärlig så är det inte bara harjakt som är orsak till träningen, det är ju kul med en lydig och tränad hund. RSS 2.0