Lilla Fina

Trotts att Gozzis mamma Fina är så sjuk hänger hon med på saker i sin egen takt. Det känns så bra att få träffa henne eftersom det med all säkerhet är sista gången. När Annica hade varit på sista besöket hos veterinären så sa de att hon max hade en månad kvar att leva. Det är alltid tråkigt att behöva ta farväl av sina älskade husdjur. Man skjuter det framför sig på något omedvetet sätt. Livslängden på en Grosser ligger på 11-13 år, men Annica visste en som hade blivit 16 år. Hoppas Gozzi har de generna i sig.

Gozzis mamma "Våråsens Xtra Fina"


Gozzis systerdotter "Bonni" som är 12 veckor.


Lite träning hann vi med.


Bonni busar med sin moster Ella.

Vi har hunnit med att lägga lite spår oxå. Ett litet personspår till Bonni, hon var jätteduktig. Ella fick ett blodspår med rådjursklöv. Fyra vinklar och 15 meter blodupphåll som legat i sju timmar. Ella är en mycket duktig spårare, lung och säker utan att tappa hittade hon sin klöv.
Nu sover alla hundar på sina fällar helt utslaga efter en dag med mycket spring och andra aktiviter. Nu ska jag smyga in på toan. Det är som att leka "björnen sover", för tänk om man hittar på något kul som de kan missa.
Sedan väntar fällen även för mig. 
 
Natti natti


Mammagoz

Idag åker vi till Stockholm för att goza lite extra med Gozzis mamma som är sjuk. Troligtvis blir det sista gozet, så det känns extra viktigt att få komma hem till uppfödaren. Gozzi längtar att få träffa syrran och systerdottern.


Våren har även kommit till Gozzis blogg.

SmåkalltVåren ska svettas in och hösten ska frysas in, så det gäller att klä sig rätt.
:-]


Hur tokigt kan det bli.


Bättre en Gozzi i havet, än en hare i ån.

Igår kväll när vi var på väg hem från sista kiss-o-b rundan så passera vi en liten bro innan vi kommer ut till stora vägen. Jag går och pratar med Emmie i telefonen när jag ser något komma susande i en jädrans fart på bron mot oss. Vi befinner oss just i början på bron. Gozzis hals blir lång som på en giraff samtidigt som små gruffande ljud börjar att komma från magtrakten. När hopparen upptäcker oss så gör han en stopp likande manöver som får klorna att rispa i marken och mot oss kommer en slirande hare. Gozzis ögon ligger nog kvar på bron. Bara några få dm från oss får haren fäste igen och springer till halva bron samtidigt som jag hör Emmie i luren frågande "hör du vad jag säger, eller!!!!". Vet ni vad som händer, haren försöker hoppa ner i ån. Tänkte ta livet av sig. Jag försöker tala om för Emmie vad som händer samtidigt som den steppande hunden vid min sida stålsätter sig för att sitta kvar på sin plats.
Haren kommer på att man kan fortsätta på andra hållet och det var ju tur att det inte lurade någon fara där, för då hade det fått bli ån som sista utväg.

Gozzisläpp

Läste på ett plakat när jag körde till Öland förra veckan om stundande kosläpp. Men inte behöver jag åka för att kolla på kosläpp när Gozzi finns. Vi var på ängen igår för att träna lite och Gozzi såg just ut som en nyutsläppt kozzi på grönbete. Han sökte av hela ängen men inga harar, kaniner eller fåglar hittades. Men Gozzi är ju inte den som ger sig så en liten mus fick nästa sätta livet till mellan Gozzis tänder. Jag hörde hur det pep till i Gozzis mun och ordet "loss" fick det stora gapet att öppna sig och musen fick friheten och livet åter.


Härligt med nosarbete, tycker Gozzi.


Efter arbete blir det lek. Man tager vad man hittar.

På kvällen åkte vi till Fabbesjön och Gozzi var den enda som ville bada. Nilenstigen blev uppdaterad av både Gozzinos och Gozzimarkering.


Fästingar

Blä för fästingar som biter sig fast. Så nu åker halsbandet på och så hoppas vi slippa odjuren i Gozziskinnet.


Gozzi spanar efter fåglar på Öland

Se men inte röra

På vår lilla promenad i ondagsmorse hittade Gozzi denna lilla pippi som låg och tryckt i gräset. Galet skrikande gav sig tuppen iväg medans min lilla duktiga Gozzi satt och tittade på och jag fotade naturligtvis. 


Det blev inget bad

När vi skulle cyklade till badet i går så hittade vi en liten väg som vi inte besökt ännu. Så i stället för att svänga till vänster blev det höger, nyfikna som vi är. Vi cyklade och gick och cyklade och gick....... när vi kom tillbaka hem hade det gått nästan två timmar. Inget bad, men Gozzi var nöjd över att få vara i skogen där haren lämnar nosiga spår efter sig.


Att ligga och kolla på fåglar gillar Gozzi.

Nu ska Gozzi vara hos Andreas i två dagar medan jag och mina tjejer är på shopping. Andreas och Annelie har satt upp nät och Andreas har gjort en jättefin grind så att små pojkarna W och G inte kan smita iväg.


Det gällerr att håll ihop.


Hartass

När Gozzi och jag kom fram till stugan på Öland tog vi en härlig cykeltur till skogen. Vi fick cykla en bra bit på vägen innan vi kunde sväng av in i skogen. Gozzi var duktig och höll sig så som vi tränat då vi började cykla när han var 1½ år. Han får inte springa framför och inte bakom, utan frambenet ska vara vid pedalen. I morgon kväll ska vi cykla igen, men då ska vi ner till havet för att ta nya foton när Gozzi springer i vattnet.
Men nu måste jag berätta vad som hände idag. När vi hade cyklat nästan till det stället vi skulla svänga av in i skogen så stannade  vi för det kom bilar, det är trångt för vägen är smal. När bilarna kört förbi så fortsatte vi att gå i stället. Jag var i andra tankar som vanligt och var lite ouppmärksam på Gozzi. Rätt som det var kände jag kopplet glida ur min hand och Gozzi var en hartass från  haren som suttit och tryckt i vägdiket.  NEJ, säger jag och Gozzi stannar och sätter sig ner. Tittar efter haren som skuttar iväg. Helt lungt sitter han kvar medans jag plockar upp kopplet och så fortsätter vi som om inget hade hänt.
PAFF, nej då!
Ni skulle bara veta vad vi jag är STOLT.

Gozzi hjälper till att flisa ved hos Annelie och Andreas.

 


Jobb=långpromenader

Inte mycket träning, men långpromenader blir det för att vi ska komma ut nu när solen skiner och jag jobbar hela helgen.


En lite nyfiken groda som tittade upp när vi stannade till vid Fabbesjön. Nilenstigen har fått besöka av oss idag med.


Badväder

En långrunda till havet blev ett bra tillfälle till träning. Gozzi var jätteduktig och lyhörd. Lite bad och nosande i vassen blev belöningen för gott uppförande. Jag blev mest glad över att vi råkade på lösgåenede tvåbena med fjädrar utan att Gozzi brydde sig. Han travade på och luktade på sitt. Medan jag fotograferade de små fjäderkladda Gåzzarna satt Gozzi och kollade på.

Oh, va härligt att få sträcka ut i full galopp........... så springer vi lite till.


Är det sommar nu?Gåzzar


Bänkad

Det gäller att hålla sig framme så att man får en egen bänk när matte kollar boll.


Hönsgården

Gozzi gillar att kolla på de tvåbenta som springer runt.G och W på promenad

Ligga och slappa medans matte städar är skönt. Snart kommer W och då gäller det att vara utvilad annars orkar man inte hålla hans tempo.

Ladda inför långpromenaden


"Skynda dig"


"Kolla fåglar Gozzi"


ÖlandssökIdag när jag sovit en stund efter att jag jobbat, så packade Gozzi och jag väskan och fort till Öland. Jag hörde hur Gozzi skrattade för sig själv och när jag kollade i backspeglen satt han där med världens flin, tur öronen var ivägen annars vet man inte hur det hade slutat. Att vara på Öland gillar Gozzi. Naturligtvis blev det en runda ner till havet för att kolla om det fanns några spår att nosa på.


Den som söker han finner.


Gozzi slickade sig runt munnen, fågelstek.


RSS 2.0