Raspresentation

Grosser Munsterländer
Sedan rasen kom till Sverigen 1986 har det registrerat endast ett fåtal kullar varje år.
Helhetsintryck; Grosser Munsterländer skall ha en kraftig och muskulös kroppsbyggnad och ge ett elegant och stramt helhetsintryck. Rasen ska utstråla intelligens och ädelhet.
Viktiga måttförhållanden; Kroppen ska vara nästan kvadratisk. Kroppslängden får överstiga mankhöjden med 2 cm.
Huvud; Huvudet ska vara ädelt och långsträckt med ett interligent uttryck
Kropp; Manken ska vara medelhög, lång och välmusklad. Ryggen ska vara kort, fast och rak.
Rörelser; I skritt och trav skall rörelser vara spänstiga och vägvinnande med långa steg. I galopp skall rörelserna vara elastiska och kraftfulla med ordentligt påskjut och långa språng.
Päls; Pälsen ska vara lång, tät och slät. Hos både hanhundar och tikar skall pälsen på fram- och bakbenens baksidor vara särskilt lång och bilda fana som skall vara längst ungefär på mitten.
Färg; Vit med svarta fläckar och prickar eller svartskimmel. Huvudet skall vara svart, eventuellt med vitt runt nosen eller bläs.
Storlek/Vikt
Mankhöjd;    Hanhund  60-65 cm
                       Tik              58-63
Vikt;                Omkring 30 kg

Stående fågelhund
Den stående fågelhundens uppgift är att systematiskt söka av marken och, då den känner vittring av tryckande fågel, fatta stånd för denna. Under ståndet står hunden orolig så nära fågeln att denna inte vågar löpa undan. På kommando skall hunden tvinga fågeln på vingar och där efter omdelelbart stanna, så att jägaren får skottchans utan att hunden riskerar att komma i skottlinjen. Efter skott ska hunden vara kapabel att hämta, apportera, den fällda fågeln. Grosser Munsterländer är också en såkallad allroundbetonad ras.Rasen passar till mycket bara den får rätt stimulans, eftersök, lydnadsträning, bruks osv. För att du ska bli nöjd med din Grosser Munsterländer och för att du ska få en trevlig lugn arbetskompis en barnvänlig familjehund som gillar övriga djur i familjen måste du aktivera din hund på något sätt. Med vad spelar mindre roll bara den får nytta av alla sina möjligheter att göra dig till en stolt Grosser Munsterländer ägare.

 Nyfiken.

 Leklust och busig

 Linslus

Oj vad hundar....

..det var ute med sina mattar och hussar idag. Vi mötte säkert 15 olika raser. Några stannade för att fråga vad det är för ras på Gozzi, andra för att säga att han var stor och några för att det tycker att han är så ståtlig och fin.
Men varför ska det var så förbenat jobbigt att möta andra hundar, snälla goa Gozzi blir som en annan hund. Han blåser upp sig, morrar och gör ibland utfall. Oftast går det bra om den man möter stannar och pratar, men det kan man ju inte göra med alla. Jag har börjat att dra fram halsbandet och det fungerar för det mesta och ibland när han går bakom fungerar det me. Men jag vill att han inte ska bry sig om andra hundar. Men det är bara till att fortsätta kämpa.
Har du något bra tips? Det blev många stopp idag för att visa att vi varit där.

Morgonpromenad på Juldagen

Jobbigt att vänta!!!

Morgonen började med en promenad med W, Gozzi var alldeles vild och galen av de få flingor som kommit under natten. Han blir alltid lika uppspelt av den första snön.
Det var en underbar morgon och vi såg små spår i snön, rådjuren hade varit framme tidigare under morgonen och smakat på min rabatt. Gozzi har några morgnar tidigare jagat bort de från tomten när vi varit ute för att hämta in ved. Men han är duktig som inte springer efter utan vänder vid tomtgränsen. (om man passar på honom)
När Gozzi kissat färdigt och uträttat lite andra behov tog vi oss bort till ängen för att träna lite fältarbete. Han var dutig och sökte noga ut på kanterna, jag trodde att han skulle hitta någon kanin eller hare som låg och tryckte, men inte. Efter att hela hagen var genomsökt så gick vi hem för vi började bli hungriga. Det smakade gott med varmt te, nygräddade frukostbullar och risgrynsgröt med körsbärssås.


JulGozzi

Matt efter gårdagens sjukdomstillstånd så har vi tagit det lite lungt idag. Inga långa rundor, men lite träning på ängen till Gozzis förtjusning. Han var väldigt på idag och hade massor av energi i benen, men lydnadsträningen gick bra. Efter en stunds träning fick han springa och göra sig av med överflödet. Jag blev inte helt överlycklig av att Gozzi passade på att julbada i ån, men jag blev nog mer ledsen över att jag inte tog min kamera med eftersom det hade blivit mycket bra bilder idag. SOLEN HAR VARIT FRAMME, kryss i taket. Det sägs att den visade sig igår me men det är inget jag är medveten om.
Men granen står så grön och grann i stugan..........
GOD JUL ÖNSKAR LOTTA OCH GOZZI ALLA SINA BLOGGLÄSARE.

JULGOZZI

Julkort

Julkort från Cleas och Rosa med sina gulliga julvovar.

Rävunge

När man jobbar på natten får man ofta se vilda djur springa omkring på vägen, tama med för den delen. Jag tror inte jag jobbat en endaste natt på sju år utan att se något vilt djur. Jag och min arbetskamrat har haft tur, att just bara se. Riktigt nära att köra på något vilt har vi bara varit ett fåtal gånger. På våren är rävungarna ofta och leker på vägen, de kan till och med ligga och sola sig där på dagen. En dag stannade vi bilen och tog ett kort på rävungen som var väldigt nyfiken, tyvärr fick den inget långt liv då den låg död i vägdiket där Gozzi och jag hittade den.

Foto Lotta Törnström


Julstök


Julstök är inget för mig, när alla andra far runt och stressar ligger jag på golvet och gosar med Linnea.


Piff och Puff

Som ni alla vet och själva sett på julafton, har Pluto det inte lätt med Piff och Puff när julgranen ska fixas. Jag lovar er att de är vekligen så retfulla som Pluto tycker. Där vi bor har alltid funnits mycket ekorrar, små, stora, bruna, svarta och som sagt mycket retfulla. Har inte tänkt så mycket på just det sista innan, men nu vet jag. För några dagar sedan skulle jag greja lite i garaget och Gozzi låg på garageuppfarten, jag hade honom i koppel eftersom det brukar gå hundar med tillhörande matte förbi och jag ville inte riskera att han springer ut på vägen. Jag hörd att Gozzi började bli lite otålig, så jag gick ut för att kolla, då såg jag Piff och Puff springa upp i granen. Jag tog tillfället i akt och insåg att jag hade ett kanontillfälle för träning, bort med koppel samtidigt som jag beordrade Gozzi att stanna kvar. Jag gick bort till garaget igen och ställde mig bakom dörren, det tog inte många sekunder innan Piff och Puff visade sig, Gozzi for upp skällande och efter, jag ut från garaget samtidigt som jag skrek stanna. Gozzi stannade och kom tillbaka och så började vi om från början. Denna gång med bättre resultat,  jag bakom dörren och Gozzi på garageuppfarten, när korrarna åter visade sig. Gozzi höll på att krypa ur skinnet, men låg kvar när de började skutta och tramsa sig framför honom. Rätt som det var sprang den en korren iväg och när han kom tillbaka hade han en grankotte i handen som de började kasta emellan sig. Gozzi och jag hade nog lika stora ögon inför det vi såg, jag kunde nästa se hur de skrattande höll sig för magen när de retades med Gozzi. Att de medvetet ville narra Gozzi är jag nu helt säker på.Kortet är taget när W och jag är ute på en liten promenad, som tur var så hade jag kamera med.

Var är min Tilly?

Bilden får tala för sig själv.

Uppletande

När Gozzi och jag var ute och gick för någon dag sedan fick vi lite träningslust, så helt plötsligt var min vante borta. Men som tur var så hittade Gozzi den.


Mamma och Syrran

Gozzis mamma Fina och Syrran Ella har varit på besök i höst.

Fina, Ella och Gozzi                                         Foto Lotta Törnström


Gozzi och Tilly bus

Att leka och busa med kompisen Tilly är något som uppskattas av Gozzi. De har varit kompisar sedan Gozzi var 9 veckor. Det händer alltid när vi kommer hem till Tilly, hennes matte Thina har alltid något roligt på gång. En dag för någon vecka sedan försökte vi få till lite fina hoppbilder, det var många faktorer som skulle stämma. Men som ni alla vet så har ju inte denna hösten bidragit med så många soldagar.

Som belöning för att vi varit duktiga på att och hoppa och hoppa och hoppa.............så fick vi busa av oss.
Ibland går det riktigt livat till.Foto Lotta Törnström


StjärnGozzi tränar...

...på lussesång.Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatten går .........................

Tik på besök.

För en vecka sedan hade Gozzi besök av en tik från London, en vacker flicka vid namn Diva. Så nu går man i väntans tider, mer om detta kommer längre fram. Nu håller vi bara tummarna. Men har vi tur kan det bli många små valpar. Valpen nedan är från Gozzi systers första kull.
 

Vassfjärden´s Alfon              Foto: Uppfödaren Annica Åström                         

Nu vill vi ha snö.


Gozzi på hal is                           Foto www.tillyhills.se
Idag var Gozzi och jag i skogen på ett två timmars träningspass i regnvädret. Vi körde lite uppletande och lydnadsträning. Gozzi gillar inte att träna när det det regnar så bara det var en träning, men han var ändå villig att utföra det jag bad honom om. Jag är så glad att överlämningen går bra nu, förut ville han alltid släppa det han hade i munnen innan han kom fram. men det är bara till att inte ge sig. Som belöning fick han springa runt och busa med en gammal pinne som han hittade.

RSS 2.0