Galna Gozzisjukan!!!!

Idag åkte vi upp till Tina för att ladda över lite bilder på Tinas dator. Vi passade också på att gå en sväng i hagen för att hundarna skulle få busa av sig lite. Tilly kollade mest på med sin bebisfyllda mage, eller var hon rädd för att drabbas av GALNA GOZZI sjukan.


Hej och hå, undan eller kull.


Kan bli roligare om man hittar en gren att busa med.

Ölandssök

Är det någon som gillar Öland så är det Gozzi. Dessa vidder att söka efter fågel, kanin och hare. När vi gick ner till havet igår var det inte många spår som var outforskade av Gozzinosen. Som tur var hade jag Nikon med, så några bilder blev det oxå. Inget bra väder men det var skönt att röra på sig tyckte både Emmie, jag och Gozzi.


Sniff, sniff, sniff.


Några fåglar hittade Gozzi inte, men fjädrar.


Som tur var höll svanarna sig på avstånd.

Gozzi och Divas valpar

The Boys

DynamiteButtonSmudge


Tyson
RudolfArnieThe Girls

DaisyMinnieDottieMerlineStripesShadowVilka sötnosar, hade varit svårt att välja en av valparna. (snyft, snyft) Men idag är mina favoriter Minnie och Arnie. Vilken är din favorit? Skriv gärna och berätta.


Valpbilder

Ali har skickat några bilder på de små sötnosarna. Kolla den lilla valpen som ligger på Divas framtass.

Många blev det, sex tikar och sex hanar.

Diva och Gozzi

Nu har valparna kommit, tolv stycken blev det. Hur könsfördelningen blev vet jag inte, men med all säkerhet så kommer ni få all information och uppföljning så småningom. En tik går 63 dygn och det hade det blivit på tisdag om man räknar från parningstillfället. Men någon dag innan eller efter utsatt datum räknas som normalt. Det ska bli så kul och följa kullen och jag är så nyfiken på hur de ser ut.

.

Gozzi väntar snöoväder........


Hundfotografering

Tina och jag har varit på öppethus på Granngården och fotograferat hundar. Vi hade jättekul men vädrat var inte det bästa för utomhusfotografering, men vi försökte att göra det bästa av det hela. Här nedan kommer några av bilderna.


Ali och Diva

Jag har fått mail och bilder från Ali som var här från England och parade sin tik Diva med Gozzi. Nu är det bara 7 dagar kvar till beräknad nedkomst. Ali skrev i sitt mail att Diva är mycket rund om magen och hon tror det är många valpar, hon önskar 6 tikar och 4 hanar, många har visat intresse för just denna kullen. Tanken är att vi ska åka dit för att kolla på valparna någon gång i mars, om jag vågar. Risken att jag kommer bli mycket valpsugen är otoligt stor. Då är det nästa bättre och inte ha träffat godingarna. Som det ser ut nu så finns det inte utrymme för en valp att träna och ge samma möjlighet till bra uppfostran som Gozzi fick. Jag tycker ju att det är så kul me utställning och det kräver ju också en hel del tid att åka runt på. Jag kommer ju få massor av bilder på bebisarna som man kan njuta av på håll. Gozzis kompis Tilly ska ju ha valpar snart så vi kan ju åka dit och pussa lite på dom om man blir jättesugen.  
Så nu är det bara att hålla tummarna att allt går bra :-)

Hur jobbigt kan det bli?

Gozzi börjar redan tröttna på min intervallträning, men han får skylla sig själv. Idag frågade jag snällt och vänligt om han skulle följa med på en liten gå-springarunda och han viftade så glatt på svansen och hoppade ut genom dörren. Var jag inte tydlig nog? Men jag tycker det är kul. Det är ju många gånger jag får kämpa mig ut från stugvärmen för hans skull. Ge och ta.  
........och så en liten bild, naturligtvis.De sägs att älgen är skogens konung, men jag tror det är Gozzi.

Vilken promenad!

Träningsfri dag. Lukta och springa lös utan krav. Kan livet bli bättre?Ett litet kort från i höstas när Gozzi ligger på bryggan och kollar på fåglar.

Kaninnosande i hästhagen

Solen sken och temperaturen låg på nollan när vi tog Nikon och begav oss till hästhagen för att kolla om stampe låg och lurade. Först gick vi förbi den lilla fiskesjön och kolla om det fanns några änder vi kunde fotografera, men isen låg kvar så de simmade nog omkring i ån istället. Vi gick vidare bort till hagen, Gozzi satte genast av med näsan i backen, fram och tillbaka, fram och tillbaka, men någon stampe såg vi ej bara hans bostad. Vi gick vidare bort till nästa hage, där tränade vi lite lydnad. Lite kort blev det oxå.Längst ut till höger på bilden ser ni stampes bostad som Gozzi hittade....nytt försök.......Tänkte ta lite kort................men hur ser du ut?Okej då!
Sommarträning 2006

Uppfödaren Annica, jag och våra hundar Gozzi och Ella var på jaktträning i Väla utanför Borås sommaren 2006. De hade haft regn vid de andra träningshelgerna men vi hade vädergudarna med oss. Tur vad det för att Gozzi ville inte apportera fågel som träningsledarna slängde i från en båt, så det var bara för mig att springa i och locka med Gozzi. Som ett fån stod Gozzi och kollade på mig som ropade, lockade och hoppade upp och ner i vattnet. Men till slut gav han med sig och skuttade ut i vattnet, tog ett tag om fågeln och så sprang vi upp på land, jag före och Gozzi efter. Jag hade min mobil i fickan som jag glömde i min iver att få Gozzi att apportera. Jag plockade isär mobil och la den i ett fönster för att torka och konstigt nog fick jag den att fungera ytterliga ett år.

       

Foto: Annica Åström


Gozzi letar


Nu är det bara 18 dagar kvar

Om allt går som det ska så kommer Gozzis bebisar om ca18 dygn. Gå gärna in på www.blitzanmunsterlanders.co.uk och kolla runt lite på Alis hundar. Den tiken som Gozzi parade sig med heter Diva, hon har en egen chat där man kan läsa lite om vad som händer.När Gozzi var bebis.

Gozzi ligger tvåa från vänster. Tre tikvalpar och tre hanar. Tänk att denna stora håriga hund varit så liten, fattar ni hur söt man kan va som valp. Uppfödaren kallade Gozzi för Nutten eftersom han var minst i kullen, det kan man inte tro när man ser honom nu. Men alla valparna skulle heta något på G, så Garp blev det. Jag kände att Garp var inget bra namn att ropa så jag bestämde mig för att byta.Jag tänkte först döpa honom till Gutten eftersom Gozzis pappa är från Norge, men så tänkte jag på Gossen, så svängde jag till det lite och så blev det Gozzi. Mycket passande namn till honom.

Med nosen i backen

När vi gick på promenad idag så fick Gozzi nosa hur länge han ville på varje litet spår som hittades. Vi kom inte så långt kan jag säga, jag trodde han skulle suga upp gräset med rötterna som låg under snön.Men nosen blev isig.


Kallt om tassarna

När jag kom hem från jobbet på morgonen var det  minus 14 grader, så när vi gick lilla morgon kissrundan så hoppade Gozzi på tre ben och ibland på två och så växlade han ben i luften. Såg rätt så kul ut, men jag skulle inte vilja gå barfota ute i denna kylan. Under dagen steg temperaturen och vi passade på att busa lite på ängen, jag fick ta med Helge för att inte alla spår av vilda djur skulle locka med än leken med matte. Tog med min kamera oxå för att se om det gick att fota lite, men hur kallt var inte det då om fingrarna. Gozzi svarta huvud är ju inte det lättaste att fota i snöljuset och solen som ligger lågt. Men några bilder blev det.Helge, ensam, liten och frostig.TjohooooooooooooooooooooDär var du ju....
Gozzi gillar att busa med Helge......och så vilar vi lite.

Kapten "Gozzi" Rödskägg

Emmie roade sig med att klä ut Gozzi i min fina mundering jag hade när vi spelade teater för skolan.


Foto: Lotta Törnström

Fågelskådning

Se men inte röra, sa matte! Inte mycket att trakta efter tyckte Gozzi, fastnar bara i tänderna.
Valp?

W-valpen har varit på besök, han äter min mat, dricker  mitt vatten ( häller ut och plaskar) och delar min korg.
 

Gott Nytt År

Jag börjar det nya året me lite rengöring......

RSS 2.0