Det är inte lätt att vara snygg!

Idag när vi var ute och gick på lilla vägen så stannade det en bil och undrade var det var för någon ras på denna snygga hund som jag hade vid min sida. Den snyggaste hunden de hade sett. Det blev en liten pratstund, alltid trevligt när någon vill berömma denna vackra och trevliga hund. När vi gick hemåt såg jag att Gozzi försökte att vissla "det är inte lätt att va ödmjuk när man är lika vacker som jag". 


"SnyggGozzi"ÖlandsGozzi

Vilket paradis för Gozzi att få vara på öland. Extra kul har det varit att ha syrran Ella och mamma Fina på besök. Både Gozzi och jag gillar att sällskap av våra nära och kära. Ella var som tokig av alla lukter så matte Annica har haft att göra med att ha koll på harnoserskan. Många och långa promenader har det blivit. Gozzi tycker att det har varit roligare att äta upp sin mat när man har någon som kollar på och dreglar.


Gozzi och mamma Fina


A och Y på kvällspromenad i Sandby på Öland


Gozzi har fått vattenfnatt......


Ella och Gozzi tävlar om vem som har längst tunga.

Gozzi ligger i sin korg och längtar tills nästa gång syrran kommer på besök. Hoppas det inte dröjer allt för länge.
:))Finn ett fel

Gozzi fixade det på första kollen.


Blir alla djur lite småtokiga på Öland?

Ella kommer

Gozzi ligger på golvet och drömmer om sina harar, benen springer och små läten och lite morrande kommer från hans dreglande mun. Det kan också vara så att han drömmer om sin syster som kommer på besök till oss på Öland. Då ska det bli bad och harnosande, det gäller att alla fasaner och annat löst springande, hoppande fä håller sig undan. 


Eller så kan man ju nosa upp borttappade mössor.

Harskogen

Eftersom Gozzi är så glad för harar så tänkte jag ge honom så att han inte vill kolla åt en hare mera. Lättare sagt än gjort. Vi åkte till harskogen som ligger här på Öland. När vi kom fram så såg vi bara en som hoppade fram på vägen. Sedan dök en till upp och en till och en till och...... så var de åtta. De är ju för söta, hukade sig och fällde ner öronen och så trodde de nog att de var osynliga. Stanna bilen och ut med Gozzi. Så gick vi då runt omkring, men inget nosande i backen, med löst koppel. Så duktig. Näsborrarna var som ihoprullade blad och var han än satte fötterna så luktade det, ljuvlig hare. Efter en lång stund tittade Gozzi upp på mig och undrade när han skulle få sätta efter godbitarna. Eller så var det något annat han ville säga mig. Att han inte gillar harar, kanske.  Nästa gång vi åker dit så blir det med linan och då ska det lekas. Inte med hararna utan med mig. Så fort han sätter nosen i backen ska jag bli det roligaste som finns på denna jord. Hur nu detta ska gå till??

Inte den bästa bilden jag tagit, men det är många harar.
:-}

Det gäller att hålla sig framme

Medans jag kröp runt i trädgården för att fotografera blommor låg Gozzi på gräsmattan och hade tråkigt. Men i ögonvrån såg jag något komma krypande bakom pionen. Vad gör man inte för att få vara med på bild.

:-)Löftet

Det man lovar måste man hålla. Så när jag vaknade idag så packade vi bilen för att åka till Öland. Jag har varit iväg till Säffle och Gozzi har varit hemma hos Jimmie. Innan jag åkte mutade jag med en resa till Öland med bad och harnosande om han inte surade för mycket.
Vi körde ner till Mellösa för att Gozzi skulle få bada och springa av sig lite. Så medans jag låg på alla fyra och fotograferade blommor så pasade det lilla monstret på och dra efter en hare han fått nos på. Jag fattade inget förrän två bakdelar syntes i fjärran. En engelsman som också var på fotograferingsuppdrag kom lommande med upplysningar om vad det lilla monstret var. Han undrade om jag ville ha hjälp med att fånga in honom, men jag tackade för upplysningarna. Skamsen ligger han nu på sin bädd och ber om ursäkt. Jag har inte bestämt om jag ska ta den i dag eller i morgon.


Gozzi tränar att stå på ett ben.

Drömmare

Idag regnar det ute och Gozzi vände i dörren för att återvända till sin plats i sovrummet. Men vi behövde lite regn så vi får stå ut. Jag tror nog att jag kan locka med något roligt även om han inte är så sugen just nu.

Gozzi håller ett vakande öga på W så att han inte hittar på bus när vi var där.


Gruppfoto

Annica, jag och Bonnis matte försökte få till en gruppbild på våra fina vovvar. Bonnis matte ville att hennes valp skulle sitta bredvid Gozzi, men Gozzi var inte lika intresserad av samvaron. Bonni är en trevlig liten Grosser och kommer med all säkerhet att bli en riktig skönhet.


Det gäller att vara snabb, för Gozzi vill inte sitta bredvid Bonni. "Va trött jag blir" tänker Gozzi.
Gozzis mamma Fina tog allt med ro.Bakom, med full koll över valpen, passade Gozzi bättre.


3 sekunder senare så blev denna bilden till.............


Busa med Bonni i vattnet var mycket roligare an sitta stilla.


"VÄNTA PÅ MIG""


Tiden går altid så fort när man kommer till Annica och Yngve. Efter två dygn med mycket hundprat, härliga promenader, god mat, spårträning, planering för nästa träff och mycket valpegos åkte vi hemåt igen.
Tusen tack mina kära vänner!


RSS 2.0