En tur i skogen med W

Det blev en runda till Kalmar för att träffa W. När vi skulle ta en härlig skogspromenad så ville Haflingern Einstein och ryttaren A följa med. Vi hade ju naturligtvis kamera med oss för att se om vi kunde få till några bilder till bloggen, inte det bästa vädret men lite kort blev det.


Gozzi kikar fram                       Foto Lotta Törnström


Einstein och A                                               Foto Lotta Törnström
Lite träning hann vi oxå med.

Julkortsförberedelse
Tanke var att vi skulle ta lite fina julkort gå W och Einstein, men innan vi kom till skott hann det att bli mörkt. Vi fick träna lite på julstämningen inomhus, så det fick bli pepparkaksdressen i stället för tomtestuket.


Pepparkaksbubben                             Foto Lotta Törnström

Promenadträning

Idag styrde vi kosan mot Kalmar för att träffa W. Naturligtvis ville vi ju även träffa W´s mamma och pappa.Gozzi blir alltid lika busig och med massor av spring i benen när vi kommer fram till W, han har ju suttit i bilen och laddat i 45 min som det tar att köra till kalmar från vårt hus. Långpromenaden som vi planerat in när W skulle sova i vagnen blev en 6 km träning för Gozzi. De moment som ingick i träningen idag var, gå bakom, gå framför, gå fint, fot, sitt, stanna kvar  och inkallning. Vi började med att Gozzi fick nosa lite hur han ville, det blev mycket markerande för troligtvis hade en löptik huserat längs grusvägen vi gick på. Träningspasset började med lite kontaktträning eftersom Gozzi hade annat i huvudet än sin matte, men rätt så snart fattade Gozzi att nu var det annat vi skulle göra än nosa efter löptikar. W sov och Gozzi fick jobba, jobba för att hålla fokus.  Gozzis matte var mycket nöjd efter att vi kom tillbaka från vår promenad.Gozzi gillar att bära saker. Ingen skulle våga sno vår husnyckel så länge den finns i detta gapet.


Mina Vänner

Idag tänkte vi träna lite fältarbete på ängen, hade sett att kaninerna varit där och sprungit runt, så kan man ju alltid hoppas på att det ligger en fasan och trycker oxå. Vi laddade oss med kameraväskan och gav oss iväg. Men hur det var så blev jag lite sugen på att hälsa på min kompis Tina. Vi stegade glatt förbi hagen och fortsatte vägen fram, Gozzi blev glad för nu viste han att han skulle  få träffa sin kompis Tilly som är en Australian Shepherd. Gozzi och Tilly har varit vänner sedan valp tiden. När vi kom fram till Tina så fick hon besök av två av sina valpköpare med hundar.


kolla in på www.tillyhills.se för att se mera av Tilly
Det blev mycket bus och lite träning idag.

Wilma är en Welsh corgi cardigan. Hon gick mest sina egna rundor idag och kollade, tyckte nog att det var för mycket bus och spring på de andra hundarna.

Det var inte det lättaste att plåta hundar som springer som galningar men det blev en suddig bild på Gozzi och Smokey, den får duga så länge tills jag har tränat mera på att ta rörliga bilder.
När hundarna hade busat färdigt gick vi en runda, men Gozzi fick inte vara lösera för han muckade gräl med en av hanhundarna. Så det blev koppelrunda för hans del.

Men va som än händer så är vi vänner!


Gozzi i W är så söta tillsammans och det märks på W liten som han är att Gozzi är hans kompis.

Va orättvist!

 
Nu ska jag berätta hur orättvist livet kan vara för en snäll jycke som jag. När W var hemma hos oss senast så skulle matte och A äta glass, inget konstigt med det, men jag och W fick kolla på. Det som sedan hände ska jag sent glömma. 

När de hade mumsat i sig glassen, fick W gnaga på glasspinnen, men vad fick jag. INGET!!!!!  W satt där och suttade och sög.

Sen gömde han glasspinnen, men jag kände på lukten att han hade den i handen. När W hade smaskat färdigt så fick han glasspappret att gnaga på. OHHHHHHHHHHHHHHH va fuskigt, jag får inte gnaga pinnar och inte äta papper. 
Tycker inte ni detta är höjden av fräckhet??  När jag försökte sno åt mig pinnen och pappret så skrattade W åt mig och jag såg att han tänkte räcka ut tungan.
 
Söt va......


RSS 2.0