Raspresentation

Grosser Munsterländer
Sedan rasen kom till Sverigen 1986 har det registrerat endast ett fåtal kullar varje år.
Helhetsintryck; Grosser Munsterländer skall ha en kraftig och muskulös kroppsbyggnad och ge ett elegant och stramt helhetsintryck. Rasen ska utstråla intelligens och ädelhet.
Viktiga måttförhållanden; Kroppen ska vara nästan kvadratisk. Kroppslängden får överstiga mankhöjden med 2 cm.
Huvud; Huvudet ska vara ädelt och långsträckt med ett interligent uttryck
Kropp; Manken ska vara medelhög, lång och välmusklad. Ryggen ska vara kort, fast och rak.
Rörelser; I skritt och trav skall rörelser vara spänstiga och vägvinnande med långa steg. I galopp skall rörelserna vara elastiska och kraftfulla med ordentligt påskjut och långa språng.
Päls; Pälsen ska vara lång, tät och slät. Hos både hanhundar och tikar skall pälsen på fram- och bakbenens baksidor vara särskilt lång och bilda fana som skall vara längst ungefär på mitten.
Färg; Vit med svarta fläckar och prickar eller svartskimmel. Huvudet skall vara svart, eventuellt med vitt runt nosen eller bläs.
Storlek/Vikt
Mankhöjd;    Hanhund  60-65 cm
                       Tik              58-63
Vikt;                Omkring 30 kg

Stående fågelhund
Den stående fågelhundens uppgift är att systematiskt söka av marken och, då den känner vittring av tryckande fågel, fatta stånd för denna. Under ståndet står hunden orolig så nära fågeln att denna inte vågar löpa undan. På kommando skall hunden tvinga fågeln på vingar och där efter omdelelbart stanna, så att jägaren får skottchans utan att hunden riskerar att komma i skottlinjen. Efter skott ska hunden vara kapabel att hämta, apportera, den fällda fågeln. Grosser Munsterländer är också en såkallad allroundbetonad ras.Rasen passar till mycket bara den får rätt stimulans, eftersök, lydnadsträning, bruks osv. För att du ska bli nöjd med din Grosser Munsterländer och för att du ska få en trevlig lugn arbetskompis en barnvänlig familjehund som gillar övriga djur i familjen måste du aktivera din hund på något sätt. Med vad spelar mindre roll bara den får nytta av alla sina möjligheter att göra dig till en stolt Grosser Munsterländer ägare.

 Nyfiken.

 Leklust och busig

 Linslus

Kommentarer
Postat av: Johanna och Stina

bara frost här men fint var det!!

2008-12-30 @ 16:07:33
URL: http://minisdagbok.blogg.se/
Postat av: Tina

Vad fin raspresentation du gjort på din sida och måååånga fina bilder!!Hälsningar Tina

2008-12-31 @ 09:34:42
URL: http://www.tillyhills.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0